Gemini Community Support Site

This Gemini community support site can be used to find solutions to product issues. You can log in using Open Id, Google Profile and even Facebook. Feel free to ask a question or browse FAQs and documentation. Product tour videos are also available along with how-to videos demonstrating key Gemini capabilities.




redirect problem after create/edit comment

web-app

After creating/editing the comment of an issue, Gemini is not redirecting back to the original issue page, but instead , redirect to /Issues.aspx

this is the error log

No Page.Request.UrlReferrer detected : /issue/EditComment.aspx 7/31/2007 10:51:43 AM

 

please help

ktang
· 1
ktang
Replies (19)
helpful
0
not helpful

Which version of Gemini are you using?

Does it happen all the time?


Saar Cohen
· 5000
Saar Cohen
helpful
0
not helpful

2.1.1

yes, it happens every time


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

Can you please check IIS and browser versions?

Does it happen to all users?


Saar Cohen
· 5000
Saar Cohen
helpful
0
not helpful

server is IIS6

I am using IE7.0

yes, as far as i know all of our users experiencing this problem. so other users with other browsers is having the same problem.


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

Can you please try it on our Gemini installation: http://gemini.countersoft.com?

 


Mark Wing
· 9108
Mark Wing
helpful
0
not helpful

Not sure if this is related, but each user can set a preference (My Profile screen) that determines where they are redirected AFTER issue creation and editing.

 


Harvey Kandola
· 212
Harvey Kandola
helpful
0
not helpful

[quote user="HarveyKandola"]

Not sure if this is related, but each user can set a preference (My Profile screen) that determines where they are redirected AFTER issue creation and editing.

 

[/quote]

yea, my settings is set to navigate to issue on both settings

 

[quote user="MarkWing"]

Can you please try it on our Gemini installation: http://gemini.countersoft.com?

 

[/quote]

wow, it doesn't work on your site either..  Do you think its an IE7 issue?  Can you like install IE7 and see if you can re-produce this?  I just tried my site with a computer with Firefox, and it is doing to same thing, not redirecting to the issue page.


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

Sorry, just to make sure I understand:

FireFox works fine, IE7 does not?

IE6?


Mark Wing
· 9108
Mark Wing
helpful
0
not helpful

sorry FireFox doesn't work either.  I am trying to locate a machine that still has IE6, will post when after i complete the test.


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

I think this might be some settings on your side as we have firefox and IE6 / 7 working fine.

It might be a firewall as well.


Mark Wing
· 9108
Mark Wing
helpful
0
not helpful

it might totally be firewall because we recently installed a newer one.

 

do you know what setting i need to request to change on the firewall? or do you know what exactly the postback is calling may be i can debug on my end?


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

http://www.fiddlertool.com/fiddler/

Install the above tool and monitor HTTP traffic on your problematic installation.
Then do the same thing from a location that is outside of the firewall (home?!) against our Gemin installation.

Hopefully we can narrow your environment issue down!

Hope this helps.


Harvey Kandola
· 212
Harvey Kandola
helpful
0
not helpful

I do have 1 more question.

how come the Cancel button works but the Save doesn't.  How was the save button coded differently (other than saving the new text)?

May be we can implement the same postback as the cancel button?

or may be add a catch section in the save button, if redirect path not found, do what you did for the cancel button?

 


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

Since no one responsed to my previous post, i guess no one think that it is weird to have 2 seperate postback functions, one that MIGHT cause problem for company that has a tight firewall rules, but the other function works?.....


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

They are completly different.


Saar Cohen
· 5000
Saar Cohen
helpful
0
not helpful

/sigh.....

of course they are different.. or else i won't have to start this whole post about me having problem getting back to the right page after edit?!?!!!

Can you help by adding some try catch thing to redirect back to the issue, Seems you are not willing to... you are a better C#.net developer than i am, but at least i know how to utilitize try catch block and a session of ISSUE object..

Its ok if you want to change this, or at least try..  since i don't have the subscription for update yet.  I guess everyone should be warned that if your company have to put the web server outside the firewall, you will absoultely hate how the post back on the edit DOES NOT POSTBACK To the right page.


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

You have asked why one works and the other doesn't.

We never said that we will not try and fix this. We are trying to find the exact issue, but you are not willing to cooperate. The fact is the we have a lot of customers who are running Gemini behind a firewall, and they are not experiencing the issues you are.


Mark Wing
· 9108
Mark Wing
helpful
0
not helpful

Thank you for looking into this, my network people finally have time to setup trace for me.  The firewall is blocking UrlReferrer.

After searching some on google, I think that it is pretty commen for firewall to block this. Is it possible for you to change the postback after editing comments to not use this?

Anyway thanks for the help. Sorry if i sounded too harsh before.  My users were complaining every minute about Gemini is "not working", but i can't debug and fix the problem and network guys are always "BUSY" to setup trace for me....

Thank you

 


ktang
· 1
ktang
helpful
0
not helpful

Hi,

Please log as enhancement request to our public Gemini instance and we will fix for 3.0 release.


Harvey Kandola
· 212
Harvey Kandola